Delegacija Grada Vukovara predvođena gradonačelnikom Ivanom Penavom nazočila je svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Imotskog održanoj prilikom obilježen Dan Grada, blagdana njegove zaštitnice - Gospe od Anđela. Ovom je prigodom potpisana Povelja o prijateljstvu između gradova Imotskog i Vukovara.
Ovo je prijateljstvo zasnovano još za vrijeme Domovinskog rata. Iako Imotski nije pretrpio ratna razaranja, pretrpio je ogromne gubitke stradanjem velikog broja branitelja od kojih su mnogi stali i u obranu Vukovara. Od tih dana postoji intenzivna suradnja na razini braniteljskih udruga te cjelokupne braniteljske populacije.
Osim toga, brojni su stanovnici nekad siromašne Imotske krajine emigrirali u bogatu i plodnu Slavoniju gdje su se trajno nastanili.
Intenzivnija i čvršća suradnja gradova trebala bi se očitovati na području gospodarstva, trgovine, kulture, obrazovanja, turizma, sporta, urbanističkog planiranja, administrativne i tehničke obuke kao i poboljšanja u svim aspektima. S obzirom kako su i Imotski i Vukovar smješteni neposredno uz državnu granicu, suradnja bi trebala pridonijeti boljoj razmijeni iskustava u načinu rješavanja problema koji se javljaju u pograničnom području.
Svečanoj sjednici nazočili su također i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, saborska zastupnica Marijana Balić, Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban te brojni uvaženi uzvanici.
Prije Svečane sjednice položeni su vijenci kod spomen obilježja na imotskoj tvrđavi Topani.