Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i predsjednik Uprave „Osijek-Koteks" d.d. Zoran Škorić potpisali su Ugovor o izgradnji prometnih površina u naselju Olajnica. Vrijednost ugovorenih radova s PDSV-om iznosi 4.497.171,66 kuna, od toga Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancira 300.000,00 kuna. Rok izvođenja radova je 4 mjeseca, a izvođač radova će biti uveden u posao u roku 20 dana od potpisa ugovora.
-Naselje Olajnica nastanjuje više od dvije tisuće stanovnika Vukovara, nalazi se u neposrednoj blizini središta grada, a od nedavno u tom dijelu imamo i novoizgrađenu gradsku tržnicu. Stoga je nova prometna infrastruktura itekako potrebna, što ćemo ovim radovima na neiskorištenom prostoru uz rijeku Vuku zasigurno riješiti. Projektom je određena izgradnja dva traka ceste u dužini 331 metar, izgradnja novih parkirališnih površina sa 172 parkirališna mjesta kao i obnova 19 postojećih, izgradnja novih i proširenje postojećih nogostupa u dužini 1.250 m, izgradnja pripadajuće oborinske odvodnje prometnih površina te rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove javne rasvjete. Radovi bi trebali biti završeni do kraja ove godine kada ćemo zajedno s našim sugrađanima podijeliti radost zbog još jednog završenog projekta koji će poboljšati uvjete života – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.
Izvođač radova „Osijek-Koteks" d.d. već je dokazani partner u izvođenju radova na infrastrukturi u Vukovaru.– Molimo stanovnike Olajnice za strpljenje i razumijevanje zbog mogućeg narušavanja obiteljskog mira u vrijeme izvođenja radova, jer će u konačnici imati razlog za zadovoljstvo zbog novonastalih kvalitetnih sadržaja – naglasio je predsjednik Uprave osječke tvrtke Zoran Škorić, koji ne sumnja da će i u ovom projektu dokazati svoju kvalitetu i pouzdanost.

SITUACIJA BUDUĆEG STANJA PARKIRALIŠTA...