Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je učenike iz Doma učenika Vukovar koji su na 43. državnoj domijadi u Rovinju u kategoriji filmskog stvaralaštva s filmom Bata – nepoznato o poznatome osvojili drugo mjesto i srebrnu medalju.
Gradonačelnika je posebno iznenadio odabir teme filma, budući da niti jedan učenik koji je radio na filmu nije iz Vukovara, a tema je usko vezana za naš grad.
„Dolazak obitelji Bata u Vukovar, nastanak tvornice Borovo i njezin razvoj kroz povijest do današnjih dana je prekrasna tema, a ovi učenici su to prepoznali i odlučili film posvetiti upravo obitelji Bata. Iskreno sam fasciniran ovim 10-minutnim filmom u kojemu je na zanimljiv način istražena i ispričan dio povijesti našega grada, povijest tvornice Borovo koja je imala i ima ključnu ulogu u gospodarstvu grada na Dunavu," rekao je gradonačelnik Penava.

Ravnatelj Doma učenika Vukovar Darko Dimić istaknuo je kako je osvojeno drugo mjesto u ovoj kategoriji uistinu veliko priznanje za Dom učenika Vukovar jer je konkurencija bila velika.
„Natjecali su se domovi učenika koji imaju preko stotinu korisnika dok u Domu učenika Vukovar trenutno ima 24 učenika. Kapacitet Doma je 120 učenika," naglasio je ravnatelj Dimić.
Nagrađeni desetominutni film "Bata – nepoznato o poznatome" nastajao je cijele godine. Redatelj je učenik iz Doma učenika Vukovar Marko Mrkonjić koji objašnjava kako film prati dolazak obitelji Bata na ove prostore, nastanak tvornice Borovo i gradske četvrti Borovo naselje pa tako i škole i Doma učenika.
U izradi filma sudjelovali su i učenici Jan Malnar, Bernard Katičić te Borna Bičanić, a voditeljica projekta bila je Jelena Lovković, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti, odgajateljica u Domu učenika te voditeljica filmske sekcije.