{gallery}2015/09/24/05{/gallery} U okviru učenja kulture i povijesti grada Vukovara, djeca Dječjeg vrtića Vukovar II posjetili su Muzej vučedolske kulture. Male putnike posebno je razveselila vožnja na dar turističkim vlakićem, koju je Grad Vukovar poklonio djeci za sretan i uspješan početak nove pedagoške godine.

Djecu najstarije dobi iz dječjih vrtića „Borovo" i „Radost" je posebno razveselilo putovanje gradom, promatranje i prepoznavanje poznatih građevina i objekata svojega grada.

Ciljevi posjete Muzeju vučedolske kulture bili su bogaćenje spoznaja o povijesti i kulturi najstarije europske civilizacije. Promatranje stalnih postavki pronađenih na arheološkom nalazištu Vučedol kao i razgledanje prvih nastambi, potaknuli su veliku pažnju i zadivljenost djece. Pokazatelji uspješnosti provedene posjete bila su brojna maštovta pitanja o povijesti Vučedola.

Djelatnici muzeja i arheolozi rado su i na primjeren način razgovarali s djecom o načinu života ljudi u davnim vremenima, odjeći i obući, glinenim posudama, uporabi prvih slikovnih kalendara i poznavanju nebeskih tijela.
Prva arheološka iskustva potaknula su maštu i radoznalost većine djece za daljnjim učenjem i istraživanjem te pobudila želju da i sama postanu mali arheolozi i istraživači.