{gallery}2015/09/10/02{/gallery} Djeca u Dječjem vrtiću Vukovar II već nekoliko godina obilježavaju Hrvatski Olimpijski dan u suradnji s vršnjacima, odgojiteljicama i roditeljima. Cilj aktivnosti je promicanje ideje olimpizma te upoznavanje djece o važnosti bavljenja sportom za očuvanje zdravlja i razvijanja zdravih navika života.

Veseli sportaši u bijelim majicama u suradnji s roditeljima proveli su raznovrsne sportske discipline kroz igre te upoznavala značaj olimpijskog pokreta. Nakon kratke edukativne radionice, u kojoj su učila o povijesti sporta, djeca su birala discipline u kojima žele istražiti svoje mogućnosti u igrama spretnosti, brzine i izdržljivosti. Nakon pripremnih vježbi zagrijavanja i istezanja uslijedile su maštovite igre poligona, provlačenja ispod vrpce, skakanja u vrećama, povlačenja užeta, igre loptama i mnoge druge.

Pokazatelji uspješnosti provedenih aktivnosti usmjerenih cjelovitom razvoju djece bili su razdragano poticanje i zainteresiranost za sudjelovanje u zanimljivim aktivnostima, oduševljenje postignućima te veseli osmjesi djece i roditelja.