Za buduće polaznike osnovne škole, Dječji vrtić Vukovar II organizirao je poludnevni izlet-Mali maturalac. Zajedničko putovanje djece najstarije dobi, organizirano je s ciljem posjete Rodnoj kući Milutina Milankovića u Dalju i Manastiru Uspenja Presvete Bogorodice u Dalj planini.

U nizu planiranih aktivnosti s budućim polaznicima osnovne škole, djeca skupina Iskrice i Balončići, uživala su u zajedničkom druženju na poludnevnom izletu. Kroz posjete Kulturnom i znanstvenom centru „Milutin Milanković" u Dalju, Đorđe Nešić, ravnatelj Srpskog kulturnog centra, upoznao je djecu s likom i djelom znamenitog naučnika, geofizičara, astronoma i građevinskog inženjera. Dječja zainteresiranost za svijet nauke i tehnike kao i nove spoznaje, potaknule su dječju radoznalost za istraživanjima brojnih nepoznanica i pronalaženja originalnih odgovora na pitanja „Kako...?" i „Zašto...?"

Posebno oduševljenje djece pobudila je posjeta Manastiru Uspenja Presvete Bogorodice u Dalj planini i razgledanje crkve, oltara uklesanog u brdo, konaka i izvora pitke vode.

Mali maturalac, bila je još jedna prigoda upoznavanja djece s tradicijom srpske nacionalne manjine kao i znamenitim naučnicima, te najava završetka kraja vrtićkih dana i nagovještaj novih početaka u školi.