×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2014/10/20/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2014/10/20/04

{gallery}2014/10/20/04{/gallery}U četvrtak, 16. listopada 2014. godine, u Gradskoj knjižnici Vukovar održano je predavanje prof.dr.sc. Dubravke Miljković Različiti oblici ljubavi. Ovim smo programom započeli s obilježavanjem nacionalne manifestacije Mjeseca hrvatske knjige 2014. godine. Ovogodišnja tema Manifestacije je Ljubav.

Profesorica Miljković, redovita je profesorica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek za obrazovne studije u okviru kojeg predaje i na Kineziološkom fakultetu, Prirodoslovno-matematičkom fakultetu i Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. Glavna je i odgovorna urednica pedagoškog časopisa Napredak. Napisala je četrdeset knjiga, preko sedamdeset stručnih i znanstvenih radova i preko tristo članaka u raznim novinama i časopisa s temama pedagogije i psihologije. Za svoj rad primila je mnoga priznanja i nagrade.

Na predavanju, profesorica je objasnila na koje sve načine možemo voljeti, što za nas može predstavljati ljubav i kakva mogu biti naša očekivanja na tu temu. Osvrnula se i na statističke podatke o broju brakova i razvoda diljem Europe. Nažalost, Hrvatska je visoko na toj ljestvici.

Poruku koju nam je ostavila glasi:

Različiti oblici, različite boje, sve lijepe: volite i dopustite drugima da vole.