{gallery}2014/03/20/06{/gallery} „Vaš uspjeh u provedbi i organiziranju programa pokazuje natprosječnu inicijativu i izvanrednu produktivnost i izvedbu. Hvala vam za usluge koje obavljate prema Veleposlanstvu SAD-a u RH kao i prema korisnicima u vukovarskom području", navedno je u Potvrdi zahvalnosti koju je ravnateljici Gradske knjižnice Vukovar Vlatki Surma Szabo te koordinatorici Američkog kutka Vukovar Aniti Baier Jakovac uručio savjetnik za kulturu i odnose s javnošću pri Veleposlanstvu SAD-a u RH gospodin Timothy Gerhardson.
Gospodin Gerhardson je sa suradnicima posjetio Američki kutak Vukovar, koji tijekom tri dana – od 17. do 19. ožujka 2014. slavi svoj prvi rođendan i to radno, kako što je radna bila i cijela prethodna godina postojanja Američkog kutka Vukovar.
Programi kojima obilježavamo prvi rođendan održat će se ne samo u Američkom kutku Vukovar već i na drugim lokacijama.
U suradnji s Informativnim centrom pri Veleposlanstvu SAD-a, a za studente Veleučilištra Lavoslav Ružička u Vukovaru Lydia Wilson, Fulbright stipendistica će u ponedjeljak, 17. ožujka 2014. održati predavanje na temu medicinske fizike.
U utorak, 18. ožujka 2014. s početkom u 10:30 sati koordinatorica Američkog kutka Vukovar održat će predavanje na engleskom jeziku i to za učenike viših razreda osnovnih škola pod nazivom Snapshot USA i to u Gradskoj knjižnici Vukovar, dok će u srijedu u Gimnaziji Vukovar dr. Moira Baker, također Fulbright stipendistica, održati predavnje na temu Black History Month.