{gallery}2014/02/05/01{/gallery} U okviru Američkog kutka Vukovar redovno se organiziraju informatičke radionice za umirovljenike Finding Stuff Online. Prva radionica u 2014. godini održana je krajem siječnja, a polaznici, njih ukupno 11, su tijekom radionice naučili osnove rada u sustavu Windows7, osnove rada u programu Word2007-2010, načine (s)nalaženja na Internetu i korištenja elektroničke pošte, Skypea, Facebook-a i programa za uređivanje slika. Osim toga, polaznici su na radionici naučili i osnovne pojmove te naredbe na engleskom jeziku, a koji su im potrebni za snalaženje u okviru navedenih područja i programa.
Ove informatičke radionice za umirovljenike su besplatne, održavaju se u prostoru Studijskog odjela, traju 5 do 6 dana, puna dva sata dnevno, a polaznici mogu koristiti svoja ili knjižnična prijenosna računala. Radionice provodi koordinatorica Američkog kutka Vukovar i djelatnica Knjižnice Anita Baier Jakovac, a maksimalni broj polaznika pojedine radionice je 10 – 11.
Ukoliko ste zainteresirani za pohađanje Finding Stuff Online radionice, možete se prijaviti i svoje kontakt podatke ostaviti informatorima na Odjelu za odrasle korisnike i to osobno u centralnoj knjižnici, na br. tel. 032 / 450 – 357 te na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .
Svaka sljedeća radionica će biti organizirana nakon što se prijavi dovoljan broj polaznika (u prosjeku svaka 2 – 3 mjeseca), a program svake radionice (početni, napredni ili specifični – samo Word, samo Internet i sl.) se prilagođava pojedinoj skupini polaznika.