{gallery}2016/03/17/02{/gallery} Dragi prijatelji!
Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH), jedna od najbrojnijih udruga za mlade u Hrvatskoj, i ove godine pokreće online kampanju za obilježavanje dana posvećenog osobama s Downovim sindromom.
Sjećate li se prošlogodišnje kampanje u kojoj smo šarenim čarapama obilježili Svjetski dan osoba s Downovim sindromom (21.3.)?
Ove godine pripremili su nam nešto kreativno: crtamo šarene kromosome uz geslo „Ne znam sve, ali mogu puno!".
Anomalija kromosoma 21 obilježje je Downova sindroma. Crtanje je zabavan način izražavanja na koji budimo svoju kreativnost. Istovremeno znamo raditi brojne druge stvari. Nitko od nas ne zna sve niti može sve, ali bez obzira na postotak produktivnosti koji imamo svi smo jednaki po svom urođenom dostojanstvu i ne zaslužujemo biti diskriminirani ni u jednom stadiju života, ni u jednoj životnoj situaciji. Ne želimo živjeti u društvu koje stupanj slabije funkcionalosti koristi da bi diskriminiralo one ranjivije. Nismo li svi na nekom području ranjivi? Želimo stoga pozvati ljude da razmisle o svojim jakostima i slabostima i da podupru, barem virtualno, osobe s Downovim sindromom koje čine naš planet ljepšim i šarenijim!

Kampanja počinje danas, a završava 31.03.

DV Vukovar I, PO Leptirić se odmah i rado pridružio kampanji jer imamo prijatelje koji su rođeni sa Downovim sindromom i želimo im pokazati da smo uz njih i da ih volimo!