Već smo prije pisali o aktivnostima koje se provode u područnom objektu ''Mitnica'', unutar projekta ''Škole za Afriku''.

Sada se selimo u Centralni objekt i u nastavku opisujemo kako je ovaj projekt zaživio i u ovom objektu DV Vukovar I.

Na zanimljiv način, djeca u skupini Pčelice uče o različitim uvjetima življenja i odrastanja. Uz otkrivanja najrazličitijih spoznaja o Africi, afričkim životinjama, kulturi i sličnome, djecu se posebno nastoji osvijestiti o skromnosti života kojima su djeca u Burkini Faso izložena.

Time se, primjereno njihovoj dobi, nastoji osvijestiti važnost razlikovanja primarnih potreba od onih nametnutih.
Isto tako, razvijanje empatije i važnost pomaganja, ukazivanje na činjenicu da i pojedina osoba može svojim djelovanjem napraviti pozitivnu promjenu i upotpuniti nečiji život, predstavlja sastavni dio projekta. Stoga se provede humanitarne akcije u koje nastojimo uključiti i roditelje, a sva prikupljena sredstva, preko UNICEFA će se donirati za obrazovanje djece u Burkini Faso.

Ovom prilikom želimo zahvaliti UNICEFU, s posebnim naglaskom na njihove koordinatore unutra projekta ''Škole za Afriku'' na suradnji koja traje već nekoliko godina, a nadamo se da ćemo je u narednim godina i nastaviti.