Razvojna agencija Vukovar d.o.o. izradila je za Udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Vukovarski leptirići" koja je ujedno i nositelj, projekt pod nazivom "Pomoćnici u nastavi za vukovarske leptiriće".
Partneri na ovom projektu su Grad Vukovar, OŠ Antuna Bauera, OŠ Blage Zadre, OŠ Josipa Matoša, OŠ Mitnica, OŠ Siniše Glavaševića.
Vrijednost projekta iznosi 530.713,94 HRK, a početak i završetak provedbe projekta je od 1.listopada 2014. do 30. lipnja 2015. godine.
Projekt „Pomoćnici u nastavi za Vukovarske leptiriće" osigurati će 11 pomoćnika u nastavi za 11 učenika s teškoćama u razvoju. 5 od 11 pomoćnika u nastavi je takvu uslugu pružalo i prijašnjih školskih godina, tako da će svoja stečena znanja i iskustva prenositi na 6 novo zaposlenih pomoćnika.

Udruga „Vukovarski leptirići" aktivno će promovirati projekt pomoćnika u nastavi s ciljem osvješćivanja lokalnog stanovništva. Promocija će se vršiti putem podjele brošura projekta i predstavljanja rezultata projekta na primjerenim javnim događanjima, dok će sredstva za spomenuto osigurati Grad Vukovar. Nadalje, Udruga će također ostvariti kontakt s lokalnim tvrtkama i institucijama kako bi ostvarila dodatna sredstva za uključivanje djece s poteškoćama, a koja su trenutno izvan sustava pomoćnika u nastavi.