{gallery}2016/04/21/01{/gallery} Naime, Gradska knjižnica Vukovar poklonila je 2014. godine gradu Vukovaru „Zelenu čitaonicu grada" u okviru centralne aktivnost „Likebook 3" vukovarskog sajma knjiga. Akciju je činila sadnja cvijeća, začinskog bilja, trajnica te rasade raznog povrća, u za tu prigodu osmišljen i napravljen glagoljični logo GKVu.

Prostor je uređen sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a cilj je cjelokupne akcije „Zelene čitaonice grada" približiti Knjižnicu i njezine usluge građanima i posjetiteljima Vukovara. Knjižnica prigodnim akcijama te u suradnji s volonterima iz godine u godinu brine o uređenju prostora.

Obzirom da je Zelena čitaonica proteklih godina ispunila očekivanja kako Gradske knjižnice tako i građana, želja nam je da ovom volonterskom akcijom, volonterskim snagama ICM-a u suradnji sa GKVu ponovno osvježimo i uredimo prostor kako bi građani grada Vukovara i dalje mogli koristiti i provoditi svoje slobodno vrijeme u prostor Zelene čitaonice.

Volonterskom akcijom Info centar za mlade Vukovar i Gradska knjižnica Vukovar žele dati svoj doprinos u obilježavanju Dana planete Zemlje.

Akcija će se održati u petak 22.04.2016. godine u periodu od 10:00 do 13:00 sati.

U akciju će biti uključeno 15 volontera i djelatnika Info centra za mlade Vukovar, te su dobrodošli i svi drugi koji nam se žele pridružiti taj dan.

Ova aktivnost financirana je sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih i grada Vukovara kroz projekt "Info centar za mlade Vukovar"