{gallery}2014/03/24/03{/gallery} Povodom dana Down sindroma, 21. ožujka 2014. godine, održana je Izvještajno – Izborna Skupština Društva za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Vukovar – Golubica.
Skupštini su uz redovno članstvo nazočili i gosti, od kojih posebno ističemo Mirjanu Jakovčev, predsjednicu Hrvatskog saveza udruga za osobe s mentalnom retardacijom, Dejana Nađ, predstavnika Grada Vukovara, fra Ivicu Jagodić, župnika župe sv. Filipa i Jakova i Željku Rajković, ravnateljicu Doma za stare i nemoćne osobe Vukovar.
Osim odluka koje su uobičajeno u nadležnosti skupštine, kao najvažnije odluke ističemo odluke o imenovanju novih tijela Udruge, te odluku o promjeni naziva i sjedišta udruge.
Odlukom skupštine, po isteku mandata, sa mjesta predsjednika razriješen je Ivica Azenić, dok je za predsjednicu Udruge izabrana Ivana Azenić Dubravčić.
Izabrani su i novi članovi Glavnog odbora: Dejana VARNICA, Jelena HODAK, Stjepan BARDIĆ i Ivica AZENIĆ, novi članovi Nadzornog odbora, kao i novi predstavnici u Skupštini Hrvatskog saveza udruga za osobe s mentalnom retardacijom.
Odlukom skupštine promjenjeno je sjedište Udruge iz razloga što Udruga u svom vlasništvu ima nekretninu u kojoj provodi svoju djelatnost, te je sada sjedište Udruge u Vukovaru, Kolodvorska 18.
Također, zbog promjena Zakona o socijalnoj skrbi u kojem se umjesto dosadašnjeg termina mentalna retardacija koristi termin intelektualno oštećenje, donesena je odluka o promjeni naziva Društva, te je od sada naziv udruge UDRUGA ZA OSOBE S INTELEKTUALNIM OŠTEĆENJEM „GOLUBICA" VUKOVAR, odnosno skraćeni naziv je: UZOSIO GOLUBICA VUKOVAR.