×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2012/12/04/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/12/04/03

Plesna grupa Venera može biti zadovoljna godinom koja je na izmaku jer je nanizala nekoliko pehara, medalja i nagrada, vrlo uspješnih i zapaženih nastupa. Najsvježiji su pehari sa Međunarodnog festivala plesa "Dance Fest" koji je održan 24. i 25. studenog u Novom Sadu gdje su Venere osvojile dva treća mjesta u dječijoj i juniorskoj konkurenciji. Manifestacija koja ima za cilj promociju mladih talenata, mladih autora, razmjenu ideja i podršku umjetnicima u plesnoj umjetnosti, okupila je plesne skupine i pojedince iz 19 europskih zemalja te oko tri tisuće sudionika. Na ovom festivalu koji se održava od 2009. godine , Venere su sudjelovale prvi put.

Od 1. do 5. listopada Venere su boravile u Beogradu na 43. Međunarodnom susretu djece Europe - Radost Europe koji se održava u povodu Međunarodnoga dana djeteta. Prema riječima voditeljice ove plesne skupine Jovanke Nekić-Čučković, "Venere" su na poziv organizatora - Dječjeg kulturnog centra iz Beograda ove godine sudjelovale drugi put. Susret djece Europe započeo je karnevalskom povorkom centrom Beograda, a završio svečanim koncertom u Sava centru uz direktan prijenos na drugom programu Radio-televizije Srbije. Vukovarske plesačice predstavile su se koreografijama modernog etno-plesa "Škotska ptica" i "Linđo". Ovogodišnja Radost Europe okupila je djecu iz 20 europskih zemalja: Slovenije, Grčke, Turske, Bugarske, Češke, Poljske, Italije, Cipra, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Norveške, Njemačke, Slovačke, Rusije, Litvanije, Ukrajine i Srbije, dok su djeca iz Kine bila specijalni gosti. Domaćini koji su ugostili 12 djevojčica iz vukovarske plesne grupe bili su učenici i nastavnici Osnovne škole „Svetozar Miletić" iz Zemuna.

Najznačajniji ovogodišnji nastup dogodio se u svibnju u Velikoj Britaniji odakle su Venere ponijele pehar za osvojeno prvo mjesto u kategoriji modernog etno plesa. Deseto po redu Svjetsko prvenstvo modernog, sportskog, baletskog i etno-plesa, održano je od 23. do 27. svibnja u Eastbournu na jugu Engleske. Deset plesačica koje su predstavljale Plesnu grupu "Venera", ali zajedno s plesnom skupinom iz Pule i čitavu Hrvatsku, jer je odlazak organiziran preko IDF-a odnosno Međunarodne plesne federacije, dugo će pamtiti ovo natjecanje. Putovanje u Veliku Britaniju financijski su pomogli Vupik, Slavonsko-baranjski sindikat, Grad Vukovar i Zajedničko vijeće općina.

I na Inter Dance Festivalu u Sarajevu , održanom krajem ožujka, Venere su osvojile dva prva mjesta u kategoriji etno plesa za djecu i juniore i peto mjesto u kategoriji show dance-a. Uz osvojeni pehar, 24 članice ove grupe okitile su se zlatnim medaljama i diplomama. Na ovoj međunarodnoj manifestaciji koju su treću godinu zaredom organizirali Savez modernih plesova Bosne i Hercegovine i Plesni studio Orion sudjelovalo je 1250 plesača iz ukupno 34 plesna udruženja, iz 21 grada i sedam država u regionu. Uspjeh nije izostao ni na natjecanju u Kanjiži u Banatu gdje su se vukovarske plesačice predstavile u četvrtom mjesecu i osvojile prvo mjesto za stariju i drugo mjesto za srednju grupu.

Plesna grupa Venera okuplja 30-tak djevojčica uzrasta od 5 do 17 godina. Naredne godine će obilježiti 20 godina rada.

{gallery}2012/12/04/03{/gallery}