×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2012/11/29/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/11/29/02

Na PIN konferenciji koja je održana u Skopju, glavnom gradu Makedonije, od 23. - 25.11.2012. 40 mladih glazbenika i aktivista imalo je priliku sudjelovati u panelskom dijelu programa i čuti o tome stvaraju li festivali zvijezde, mogćnostima financijske potpore za festivale, novim strategijama u prodaji glazbe, koje su strategije i mogućnosti za suradnju lokalnih uprava, ustanova i organizacija koje se bave kulturom, kakvi i koji su kriteriji za sudjelovanje demo bendova na festivalima, na koje poteškoće nailaze glazbenici, o utjecaju interneta na glazbenu industriju i autorska prava izvođača.

Na panelima aktivno je sudjelovao i predstavnik Grada Vukovara Siniša Mitrović.

U glazbenom dijelu programa demo bend iz Vukovara „Borovski Štakori" predstavio se svojim nastupom i oduševio publiku svojom interakcijom i žestokim nastupom.

Kako je konferencija okupila poznata imena iz glazbenog svijeta i organizatore mnogih renomiranih velikih festivala poput Exita, Inmusic, Sziget, Špancirfesta, Pohoda festivala i drugih ovo je bila prilika za dogovaranje buduće suradnje.Na konferenciji je sudjelovalo preko 300 sudionika, dok broj posjetitelja glazbenog programa prelazi brojku od 10000.

Sudjelovanje predstavnika iz Hrvatske i Vukovara na konferenciji, te promocija Borovskih štakora omogućena je uz financijsku potporu Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, kroz IPA Regionalni program i projekt Music without borders koji uz Mirovnu grupu mladih provode nositelj Kultur Aktiv iz Njemačke, Generator iz Srbije i Taksirat iz Skopja koji je ujedno i bio organizator PIN Konferencije.

{gallery}2012/11/29/02{/gallery}