Na PIN konferenciji koja je održana u Skopju, glavnom gradu Makedonije, od 23. - 25.11.2012. 40 mladih glazbenika i aktivista imalo je priliku sudjelovati u panelskom dijelu programa i čuti o tome stvaraju li festivali zvijezde, mogćnostima financijske potpore za festivale, novim strategijama u prodaji glazbe, koje su strategije i mogućnosti za suradnju lokalnih uprava, ustanova i organizacija koje se bave kulturom, kakvi i koji su kriteriji za sudjelovanje demo bendova na festivalima, na koje poteškoće nailaze glazbenici, o utjecaju interneta na glazbenu industriju i autorska prava izvođača.

Na panelima aktivno je sudjelovao i predstavnik Grada Vukovara Siniša Mitrović.

U glazbenom dijelu programa demo bend iz Vukovara „Borovski Štakori" predstavio se svojim nastupom i oduševio publiku svojom interakcijom i žestokim nastupom.

Kako je konferencija okupila poznata imena iz glazbenog svijeta i organizatore mnogih renomiranih velikih festivala poput Exita, Inmusic, Sziget, Špancirfesta, Pohoda festivala i drugih ovo je bila prilika za dogovaranje buduće suradnje.Na konferenciji je sudjelovalo preko 300 sudionika, dok broj posjetitelja glazbenog programa prelazi brojku od 10000.

Sudjelovanje predstavnika iz Hrvatske i Vukovara na konferenciji, te promocija Borovskih štakora omogućena je uz financijsku potporu Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, kroz IPA Regionalni program i projekt Music without borders koji uz Mirovnu grupu mladih provode nositelj Kultur Aktiv iz Njemačke, Generator iz Srbije i Taksirat iz Skopja koji je ujedno i bio organizator PIN Konferencije.

{gallery}2012/11/29/02{/gallery}