Europski dom Vukovar u suradnji s partnerima – Općinom Bačka Palanka, Europa Zentrum Baden-Wurttemberg iz Stuttgarta i Euro-Institutom, iz Kehla organizirali su u Bačkoj Palanci Javni sat sportskih aktivnosti Igre bez granica. Ovaj događaj rezultat je prekograničnog projekta Danube Devil's Advocate koji se tijekom 2019. godine provodi u Vukovaru (Hrvatska) i Bačkoj Palanci (Srbija).

Osnovni cilj je pružiti podršku projektnim aktivnostima koje su nastale kao rezultat treninga pisanja projektnih prijedloga čiji bi doprinos bio poboljšanje komunikacije i suradnje u pograničnom području. Ideje za konkretne aktivnosti koje će unaprijediti suradnju među sudionicima te ih potaknuti na još značajnije djelovanje i dijalog među državama u Dunavskoj regiji određene su tijekom proljetne edukacije u Šibeniku. Među brojnim prijedlozima odabrana su dva projekta od kojih je prvi Javni sat sportskih aktivnosti Igre bez granica, a drugi je Znamenitosti i događanja za sve – Kuhinje nacionalnih manjina.

Projektna aktivnost Igre bez granica organizirana je i održana 3. prosinca u Bačkoj Palanci, u sportsko-rekreacijskom centru Tikvara povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Gospođa Biljana Ubović (paraolimpijka) iz Bačke Palanke i gospodin Damir Vuković iz Babine Grede osobe su s invaliditetom, aktivni sportaši, reprezentativci svojih država u stolnom tenisu. Do sad su, u svojim karijerama, sudjelovali u mnogim natjecanjima na lokalnom, državnom i međunarodnom nivou te osvajali brojne medalje i priznanja. Doprinos promoviranju sporta dala je i bivša reprezentativka Srbije u rukometu, gospođa Ana Tešanović koja je mladima približila osnove i značaj sportskog angažmana kroz rukometni trening. Na javnom satu sudjelovali su mladi iz Vukovara i Bačke Palanke, a zajednički cilj im je sport kao zdrav način života. Mlade se nastoji dodatno senzibilizirati i za potrebe ugroženih skupina u lokalnoj zajednici.

Mladi Vukovara, budući ekološki tehničari, učenici Tehničke škole Nikole Tesle ujedno su obišli i područje Dunava te proučavali prirodu ovoga kraja.

Javni sat sportskih aktivnosti Igre bez granica završen je prigodnim domjenkom i obilaskom Bačke Palanke.

Projekt financira Grad Stuttgart putem partnerske organizacije Europa Zentrum iz Stuttgarta.