Jučer, 27. lipnja 2019. s početkom u 11 sati u svečanoj dvorani Hotela Lava predstavljen je projekt EKO START iz poziva „Lokalne inicijative za zapošljavanje-faza III UP.01.3.1.01.117. koji provode Udruga žena Vukovar sa partnerima Učilištem Sudium, Poduzetničko razvojnim centrom općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o. za pružanje usluga, Gradom Vukovarom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje područni ured Vukovar.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 915.539,59 kn i financiran je sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa učinkoviti ljuski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu.

Konferenciju je uz pozdravni govor otvorila voditeljica projekta, Mirjana Mizdrak Mišanović a zatim je kroz kratku prezentaciju prisutnim gostima predstavila projekt.

Cilj projekta je doprinijeti povećanju zapošljivosti i samozapošljivosti ranjivih skupina kroz provedbu inovativnih programa u poljoprivredi na području Vukovarsko-srijemske županije.
Kroz projekt će 42 osobe proći programe za osposobljavanje
• Ekološki proizvođač povrća, voća i aromatičnog bilja (21 osoba)
• Program osposobljavanja za Uzgoj i preradu aromatičnog i začinskog bilja (21 osoba)
Udruga žena Vukovar će provoditi projekt na području Vukovarsko-srijemske županije sa svrhom socijalnog uključivanja i zapošljavanja najranjivijih skupina na tržištu rada (dugotrajno nezaposleni, mladi i žene).

Provedbom projekta EKO START želimo stvoriti temelje za poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja kroz sveobuhvatan sustav prijenosa znanja i pružanja temeljne podrške nezaposlenima (osposobljavanje, radionice, poslovno savjetovanje, te izradu poslovnih planova, kao i prakticiranje naučenog na edukacijskom nasadu Grada Vukovara).