Dana 16.02.2017. Mirovna grupa mladih "Dunav" u suradnji s Gimnazijom Vukovar organizirala je prezentaciju Europske volonterske službe, programa Erasmus + kako bi mlade koji završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje upoznali s mogućnostima koje su im otvorene.
Sudionici prezentacije imali su priliku čuti i iskustvo dvoje volontera korisnika programa koji trenutno borave i volontiraju u Vukovaru. Svoje iskustvo predstavili su Roberto Martinez Casariego Castrillo iz Španjolske i Julia Filipa Araújo da Silva iz Portugala, te pozvali učenike da iskoriste mogućnost sudjelovanja u programu EVS do svoje 30-e godine života.

Putem EVS mladi u dobi do 30 godina mogu do godine dana boraviti u jednoj od zemalja korisnica programa kroz program volontiranja čime stječu iskustvo iz različitih područja potrebnim za budući život i rad. Kroz sudjelovanje u programu mladima je osiguran putni trošak odlaska i dolaska, boravka, džeparca, osiguranja, učenja jezika. Program provodi Mirovna grupa mladih Dunav kao jedna od akreditiranih organizacija za EVS od strane Agencije za mobilnost i programe EU.

Prezentacija je provedena u suradnji s Gimnazijom Vukovar i organizirana kroz dvije prezentacije od kojih je jedna održana kroz projekt Volonterski centar Vukovar, na kome je Mirovna grupa mladih Dunav partnerska organizacija Proni centru za socijalno podučavanje. Druga prezentacija održana je u sklopu projekta Kluba mladih Mirovne grupe mladih Dunav koji se provodi u partnerstvu s Gradom Vukovarom. Oba projekta financirana su sredstvima Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.