U organizaciji Športskog društva Specijalni športovi „Luč" i pokroviteljstva Specijalne olimpijade Hrvatske u razdoblju od 01. do 03. veljače 2017. godine održano je 13. stručno multidisciplinarno savjetovanje za kineziološki rad s osobama s intelektualnim teškoćama u Tuheljskim toplicama.

Glavne teme savjetovanja su bile: volontiranje u Specijalnoj olimpijadi, Inkluzivni odgoj i obrazovanje djece s intelektualnim teškoćama, terapija igrom, pripreme za odlazak i nastup športaša s intelektualnim teškoćama na svjetskim igrama. Raspravljalo se i o strategiji SOH i drugim temama važnim za razvoj športa osoba s intelektualnim teškoćama.

Ispred UZOSIO Golubica Vukovar stručnom savjetovanju, predavanju i praktičnim radionicama sudjelovao je Tomislav Dubravčić, voditelj sportske radionice, a stečeno znanje upotrijebiti će u radu s našim korisnicima.

Osim volje i želje svih radnika Udruge, stručne edukacije i na njima stečena znanja i vještine od iznimnog su značaja za kvalitetu našeg rada, a time i zadovoljstvo naših korisnika.