Gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo primio je danas predstavnike novoosnovanog Powerlifting kluba „Vukovar" povodom odličnih rezultata na nedavnom Prvenstvu RH održanom u Svetom Martinu na Muri. Prijemu su nazočili i zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković i stručni referent za sport i branitelje Vjekoslav Karaula.

Miroslav Vlačinić, predsjednik PLK "Vukovar" i Siniša Knežević, dopredsjednik Hrvatskog powerlifting saveza zajedno sa nazočnim sportašima predstavili su vukovarske perspektivne dizače te njihove rezultate. Mlada Nikolina Korolija postala je prvakinja Hrvatske u sve tri discipline u svojoj kategoriji i apsolutna juniorska pobjednica na premijernom Prvenstvu Hrvatske u bench pressu. U svojim kategorijama zlatne medalje osvojili su Želimir Korolija i Mirko Bajić koji je postavio nove državne rekorde podigavši 282,5 kilograma. Osim zlatne, Mirko Bajić je osvojio i treće mjesto u apsolutnom plasmanu juniorskih kategorija. Zapažene rezultate također su postigli Marko Korolija i Miroslav Vlačinić osvojivši srebrna odličja.

Tijekom prijema razmatrana je mogućnost održavanja nekog značajnijeg powerlifting natjecanja u Vukovaru, poput državnog prvenstva ili Međunarodnog natjecanja podunavskih zemalja. Gradonačelnik Sabo izrazio je podršku i obećao pomoć članovima novoosnovanog kluba u Vukovaru u stvaranju što boljih uvjeta za treniranje u sklopu već postojećih sportskih objekata.

Powerlifting je sport iz oblasti dizanja utega. U Hrvatskoj se počinje intenzivnije razvijati tijekom prošle godine kada su hrvatski powerlifteri osvojili niz medalja na europskom i svjetskom prvenstvu.

Inače osnovni cilj powerliftinga je povećanje maksimalne odnosno apsolutne snage. To je osnovna razlika u odnosu na body building gdje je cilj povećati mišićnu masu i smanjiti postotak tjelesne masti.

{gallery}2013/02/27/01{/gallery}