Član Šahovskog kluba "Slaven" Vukovar Petar Kovač sudjelovao je na Europskom prvenstvu koje se održalo u Solunu u Grčkoj od 19. do 23. srpnja 2022. gdje je u velikoj konkurenciji najjačih šahovskih snaga Europe osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju u brzopoteznom šahu te 11.mjesto u ubrzanom šahu.

Petar je, pod mentorstvom trenera Zorana Ljikara, bio i trostruki državni kadetski prvak u kategorijama do 11, 13 i 15 godina, a odlične rezultate nastavio je nizati i na juniorskim i seniorskim natjecanjima.

Petar se trenutno, zajedno sa suigračima Nikolom Konjevićem i Franom Mandarićem, nalazi na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za juniore koje se održava u Splitu od 24. do 31. srpnja 2022. dok ga u rujnu očekuje sudjelovanje na Pojedinačnom svjetskom prvenstvu u šahu koje će se održati u rujnu u Rumunjskoj. Osim toga, Petra u prosincu očekuje još jedna državna završnica i to ona ekipna - on i suigrači Nikola Konjević, Duje Mandarić, Fran Mandarić i Borna Radić osvojili su prvo mjesto u Kadetskoj ligi Istok te se time plasirali u državno finale kao jedna od osam najboljih ekipa u Hrvatskoj. Ovo finale održat će se u prosincu u Crikvenici.

Sva ova natjecanja te rad i razvoj Kluba kao i razvoj šaha u Vukovaru ne bi bilo moguće realizirati bez potpore Grada Vukovara, Vukovarsko- srijemske županije, Šahovskog saveza Vukovarsko - srijemske županije te brojnih drugih donatora i sponzora koji su prepoznali rad i trud te rezultate Kluba i njegovih članova.