Lijepe vijesti su nam stigle iz Španjolske gdje je četvero članova Kluba dizača utega "Vukovar" branilo boje Republike Hrvatske na Kupu Europske unije za mlade sportaše.

NIKOLA TODOROVIĆ u konkurenciji natjecatelja do 17 godina nije imao dostojnog protivnika i s rezultatima od 117 kg. u trzaju, 136 kg. u izbačaju i 253 kg. u biatlonu i ostvarenih 328 sinclair bodova "pomeo" je konkurenciju, ostavivši drugoplasiranog za 21 sinclair bod čime je postao Pobjednik za uzrast U17.

Rezultat u trzaju je novi državni rekord, dok je u biatlonu izjednačen. Podigao je Nikola u izbačaju i 140 kg. što je gotovo dvostruko više od njegove tjelesne težine, ali nažalost odlukom sudaca pokušaj nije priznat.

ŽELJKA MILJKOVIĆ je nastupila u konkurenciji do 15 godina sa 63+75=138 kg. i sa ostvarenih 180 bodova, plasirala se na osmo mjesto.

NATAŠA DERMIČEK je u konkurenciji do 17 godina sa 52+66=118 kg. i 168 ostvarenih bodova osvojila je jedanaesto mjesto.

DAVID TODOROVIĆ je branio boje Republike Hrvatske u konkurenciji U20 i sa rezultatima od 105+125=230 kg. i 286 bodova, osvojio je sedmo mjesto.

U Španjolskoj je nastupilo 13 ekipa, a Hrvatska je 5. u muškoj i 8. u ženskoj konkurenciji.

Imati četiri natjecatelja u Hrvatskoj reprezentaciji samo po sebi imponira, a kada među njima imate "zlatnog momka", pobjednika natjecanja, kud ćeš veće sreće za trenera i sve u klubu!

"Dokazali smo u proteklih desetak godina postojanja kluba da nismo radili "sizifov" posao, nego smo stvorili nešto vrijedno, što pronosi ime našeg grada i Republike Hrvatske diljem Europe i svijeta. Nadamo se da će to prepoznati odgovorni u Gradu i Zajednici športskih udruga i da će biti malo više razumijevanja za naše buduće potrebe, jer da bi se išlo naprijed, potrebno je našim Reprezentativcima osigurati adekvatnu prehranu i bolje uvjete natjecanja, a ne da su smješteni u najjeftinijim apartmanima i hrane se po fast foodovima, kako bi imali dovoljno sredstava za izvršenje programa natjecanja, jer ova djeca to zaslužuju." - riječi su Milana Kordića, trenera kluba.