Nastupima u Zagrebu i Splitu, pod strogim epidemiološkim mjerama i bez prisustva gledatelja, održano je I. Kolo Ekipnog prvenstva Hrvatske.

Uobičajeno je da najbolji dizači utega u ligaškom natjecanju svih 9 klubova, odmjeravaju snage u jednom gradu a ovaj put nije bilo tako zbog korona virusa i smanjenja gužve, te je natjecanje podijeljeno u dvije grupe.

U Zagrebu su snage odmjerili dizači KDU "Kvarner" iz Rijeke, DK "Slavonija" iz Osijeka, KDU "Osijek", KDU "Vukovar" i domaćin DK "Metalac", dok su u Splitu dizali ŠD "Solin", KDU "Kaštela" i domaćin KDU "Split" a izostali su natjecatelji KDU "Rječine" iz Dražica.

Nakon održanih natjecanja spojeni su zapisnici i dobiven je redoslijed ekipa I. Kola.
Došlo je i do izmjena Propozicija ligaškog natjecanja, te će se umjesto uobičajena tri kola, održati još samo jedno 28.11. u Splitu.

Nastup ekipe KDU "Vukovar", sastavljene od kadeta, bio je uspješan, podignute su težine osobnih rekorda a NIKOLA TODOROVIĆ je 5 puta pomicao granice državnih rekorda za uzrast U15 i kategoriju do 73 kg., podigavši 96 kg. u trzaju, 112 i 114 kg. u izbačaju i 208 i 210 kg. u biatlonu.

Mlada ekipa KDU "Vukovar", uspjela je pobijediti ekipe "Solina" i "Kaštela" a nedostajalo je minimalnih 2,7 bodova za pobijedi i nad ekipom "Kvarnera".

Ostvarenim u Zagrebu smo veoma zadovoljni, pogotovu novim rekordima Nikole Todorovića, ali ostaje žal za propuštenom prilikom pobjede nad Riječanima i nezadovoljstvo skandaloznim suđenjem sudačke trojke iz Zagreba, koji su svojim pristranim suđenjem u korist domaćeg "Metalca", skrojili tablicu na štetu drugoplasiranog KDU "Split" i trećeplasiranog KDU "Osijek", koji su zaostali minimalnih 2,1 i 6 bodova - priopćuju iz KDU "Vukovar".

Za KDU "Vukovar" su nastupili : Sergej Gavrovski sa 45+62= 107 kg., Srđan Mrđenov sa 50+70=120 kg., Saša Dobrijević sa 53+65=118 kg., David Todorović sa 92+107=199 kg., Mario Milčinović sa 94+115=209 kg. iNikola Todorović sa 96+114=210 kg.

Čestitamo ekipi a posebno Nikoli Todoroviću !

Uprava kluba