Po kalendaru Hrvatskog dizačkog saveza u Splitu je održano I. kolo ekipnog Prvenstva Hrvatske i tako je započela ovogodišnja natjecateljska sezona.

U nadmetanju osam klubova dizača utega za bodove, čije ekipe čini po pet natjecatelja bez obzira na tjelesne kategorije i uzrast, bodovanjem ostvarenih rezultata po "Sinclair" tablicama, najuspješniji su bili članovi KDU "Matadure" iz Splita ispred DK "Metalac" iz Zagreba i DK "Slavonija" iz Osijeka, dok je naša mlada ekipa sastavljena od 3 dječaka (10,12 i 12 godina) uz 1 kadeta i 1 seniora uspjela pobijediti ekipu KDU "Rječina" iz Dražica i zauzeti sedmo mjesto.

Naš "dječji vrtić" je svojim nastupom i prikazanom tehnikom izvođenja, oduševio mnogobrojnu splitsku publiku i dobio zasluženi pljesak !

Za KDU "Vukovar" su nastupili : Marijo Rogić sa rezultatom od 24+32=56 kg., Dražen Vidić sa 30+40=70 kg., Nikola Todorović sa 30+42=72 kg., Zdenko Prokop sa 72+85=157 kg. i Vladimir Kikić sa 85+105=190 kg.

U sklopu ovog natjecanja, kontrolni nastup pred predstojeće seniorsko Prvenstvo Europe, imale su Reprezentativke, pa time i naše, Lucija Gračanin i Ana Crnjac, dok Hermana Dermiček nije mogla putovati radi ograničenog broja sjedala u kombiju.

Prvi ovogodišnji nastup Lucija i Ana su "začinile" novim državnim rekordima i pokazale opravdanost poziva u Hrvatsku Reprezentaciju !

LUCIJA je u kategoriji do 58 kg. ostvarila rezultat od 52kg. u trzaju, 63 kg. u izbačaju i 112 i 115 kg. u biatlonu i tako 4 puta pomjerala granice državnih rekorda za uzrast U17.

ANA je u kategoriji +75 kg. ostvarila rezultat od 52+67=119 kg. i postavila 3 nova državna rekorda i to u izbačaju i biatlonu za U15 i u izbačaju za U17.

Već u subotu 11.03. KDU "Vukovar" nastavlja sa aktivnostima, organizacijom III. Međunarodnog "OTVORENOG PRVENSTVA VUKOVARA" na kojem će nastupiti mladi dizači utega iz Mađarske, Slovenije, Srbije i Hrvatske.
Pozivamo Vas u Sportsku dvoranu u Borovu naselju ! Početak je u 11 sati !

Uprava kluba