Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika domaćin je 11. Europskog prvenstva u malom nogometu za svećenike, koji će se od 20. do 23. veljače 2017. godine održati u Vukovaru. Svećenici iz različitih europskih zemaljaokupljaju se jednom godišnje kako bi se natjecali kroz organizirano prvenstvo u dvoranskom nogometu.
Ova ideja protekla je upravo od hrvatskih svećenika. Do sada je organizirano deset prvenstava, a hrvatski svećenici imaju čast, ujedno i veliku obavezu, po drugi put biti domaćini prvenstva nakon Zagreba i Križevaca 2006. godine. Hrvatska reprezentacija osvojila je kroz 10 natjecanja 2 zlata, 3 srebra, 3 bronce i dvaput 4. mjesto.
Grad Vukovar izabran je za domaćina s posebnim razlogom jer je nakana drage goste i prijatelje upoznati s novijom hrvatskom poviješću te samom događaju dati i humanitarnu notu. Naime, sav prihod s finalnog dana, 23. veljače, namijenjen je kao skromna pomoć izgradnji Križnog puta u Vukovaru.
Na EP u Vukovaru nastupit će svećenici iz 15 zemalja: Portugal, Italija, Austrija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Rumunjska, Mađarska, Slovačka, Češka, Poljska, Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan i domaćini Hrvatska.
Pokrovitelji 11. Europskog prvenstva u malom nogometu u Vukovaru su Đakovačko - osječka nadbiskupija, Grad Vukovar i Vukovarsko - srijemska županija, a u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza.

Ponedjeljak, 20.02.
- 18,30 – sv. misa u konkatedrali sv. Petra i Pavla, Osijek – predvodi mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački
- povratak u Bizovac, ždrijeb
Utorak, 21.02.
- 10,30 – sv. misa u franjevačkoj crkvi sv. Filipa i Jakova, Vukovar – predvodi mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko – križevački
- 11,30 – otvorenje prvenstva u franjevačkoj dvorani
- 13,00 – natjecanje 1. dana po grupama u dvije dvorane (OŠ Dragutina Tadijanovića i Sportska dvorana Borovo naselje)
Srijeda, 22.02.
- 11,00 – sv. misa u katedrali sv. Petra, Đakovo – predvodi mons. Đuro Hranić, nadbiskup đakovački – osječki
Četvrtak, 23.02.
- 11,00 – sv. Misa u franjevačkoj crkvi Gospe Fatimske, Borovo naselje – predvodi mons. Vlado Košić, biskup sisački
- 13,00 – finalni dan u Sportskoj dvorani Borovo naselje
- 18,15 – završna ceremonija