{gallery}2016/09/28/05{/gallery} Na nedavno održanom Svjetskom prevenstvu u Powerliftingu, članovi reprezentacije iz PLK VUKOVAR ostvarili su veliki uspjeh. Natjecanje se održalo u Knjaževcu-Srbija, od 18.09-24.09.2016. godine.

Članovi PLK VUKOVAR nastupili su za reprezentaciju u disciplinama Bench press i Deadlift i ostvarili veliki uspjeh, osvojivši dvije zlatne, jedno srebro i jedno brončan odličje te jedno peto mjesto. Nažalost najmlađi član je imao neuspješne pokušaje i ostao je bez plasmana.

U disciplini Bench press Miroslav Vlačinič je osvojio brončanu medalju nakon velike borbe s rivalom iz Rusije.

Zvonimir Gvoić je ostvario svoj najbolji rezultat podigavši 167.5 kg, što je bilo dovoljno za peto mjesto.

U disciplini Deadlift Rastko Jovičić je došao do srebrne medalje i pokazao veliki potencijal u budućnosti.

Šćefan Čelovski je nastupio u kategoriji T2 i velika je nada hrvatskog powerliftinga. Nažalost, ovaj put nije imao ispravne pokušaje, možda zbog malo treme na jednom tako velikom natjecanju. Svakako je pred njim velika budućnost, a iduću priliku će imati iduće godine u Češkoj, gdje je sljedeće Svjetsko prvenstvo.

Željimir Korolija je osvojio zlatnu medalju i to je kruna dosadašnje karijere, jer je ove godine točno 40 godina druženja s utezima.

Vrlo smo ponosni na ostvarene rezultate, kao članovi reprezentacije, jer je to san svakog sportaša i na taj način predstavljamo svoju zemlju i svoj grad.

PLK VUKOVAR je na domaćoj sceni i dalje vodeći klub u dvije discipline, a potvrdu ćemo imati u 12. mj. na Državnom prvenstvu za koje se nastavljamo spremati.

Na kraju konstatacija, kako je na ovom Svjetskom prvenstvu bilo odlično ozračje među svim članovima reprezentacije, nesebično pomaganje i velika potpora i navijanje.

Zahvaljujemo se ovom prilikom Gradu vukovaru na financijskoj pomoći, posebno gospodinu gradonačelniku Ivanu Penavi, pročelnici, gospođi Ani Živanović, Dadi Markoviću, višem stručnom suradniku za sport i branitelje, kao i svim suradnicima bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio moguć.

Radom i zalaganjem i dalje ćemo dati svoj doprinos u razvoju sporta u gradu Vukovaru, kao i u Lijepoj našoj, a isto tako i na međunarodnom planu i postizati još bolje rezultate.