{gallery}2016/08/24/02{/gallery} Odlukom Izbornika Hrvatske Reprezentacije u dizanju utega Boška Čavke, dvije natjecateljice Kluba dizača utega "Vukovar", nastupit će na EVROPSKOM PRVENSTVU za natjecatelje do 15 godina, koje će se od 10.-17.09.2016. godine održati u Poljskoj.

LUCIJA GRAČANIN nastupit će u kategoriji do 58 (ili 63) kg. a ANA CRNJAC u kategoriji +69 kg.
Ima li veće sreće za klub i njihovog trenera (volontera), od saznanja da će naša djeca nastupiti na smotri najboljih mladih dizača utega Evrope u dresu sa HRVATSKIM GRBOM !
Sav uložen trud trenera i svakodnevna muka i odricanje naših Reprezentativki, uz podizanje tona i tona utega na napornim treninzima, dobili su svoju satisfakciju ovim pozivom Izbornika !
Nakon mnoštva oborenih državnih rekorda za mlađe uzraste natjecatelja, LUCIJA I ANA su apsolutno zaslužile poziv u DRŽAVNU REPREZENTACIJU !
Od njih u Poljskoj očekujemo dobar nastup, koji novi državni rekord a plasman među prvih deset u Evropi, bio bi izuzetan uspjeh !
Za razliku od sporta srodnom našem u kojem postoji osam (možda i više) međunarodnih
"federacija", puno je lakše u nekoj od njih ostvariti uspjeh i čak biti "prvak Evrope" a da se nikoga ne pobijedi ???
U olimpijskom dizanju utega postoji samo jedna međunarodna federacija, jedno Evropsko i jedno Svjetsko Prvenstvo, te je postignut plasman, stvaran odraz vrijednosti rezultata na međunarodnoj sceni !
Za odlazak na ovo Evropsko Prvenstvo, uslijed nedostatka sredstava u Hrvatskom dizačkom Savezu, bilo je problema u zatvaranju financijske konstrukcije, te je zatraženo sufinanciranje.
Kako klub raspolaže sa skromnim financijskim sredstvima, zatražena je pomoć u rješavanju ovog problema od Grada, Županije i vukovarskih poslovnih subjekata.
Grad, Županija i neka od poduzeća od kojih je tražena pomoć su pozitivno ( u granicama svojih mogućnosti) odgovorili na našu zamolbu, sredstva za ovaj projekt su osigurana . LUCIJA I ANA će imati priliku predstavljati svoj klub, svoj Grad, svoju Županiju i Republiku Hrvatsku na predstojećem Evropskom Prvenstvu .

ZAHVALJUJEMO SE SVIMA KOJI SU NAM U TOME POMOGLI !


Za KDU "Vukovar"
Milan Kordić