Po odluci Europske dizačke federacije Prvenstvo Europe za uzraste U15 i U17 održat će se od 01. do 10.srpnja u Moldaviji, aprijavljeno je ukupno 408 natjecatelja (188 djevojaka i 220 mladića ) iz 36 zemalja.

Boje Republike Hrvatske u ovako jakoj konkurenciji branit će tri djevojke Gabriela Frlan i Chiara Reljac iz Dražica i Vukovarka TANJA TURUKALO.

Niti jedno međunarodno natjecanje mlađih uzrasta ne može proći bez nastupa Vukovaraca u Reprezentaciji Hrvatske, na ponos klubu i Gradu Vukovaru

Nakon što je Tanja postavila mnoštvo državnih rekorda na dosadašnjim natjecanjima i u međuvremenu, iako ima samo 14,5 godina, postala Prvakinja Hrvatske za U20 i seniore, nije bilo sumnje da će biti pozvana u mladu Reprezentaciju.

Tanja će nastupiti u "A" finalu kategorije do 76 kg. i ako se ne dogodi nešto nepredviđeno i ako ju "ne pojede" trema, konkurirati će za osvajanje odličja.

Hrvatska od svoje samostalnosti u ženskoj konkurenciji nije nikada osvojila odličje na Prvenstvima Europ te bi Tanjin priželjkivani uspjeh u Moldaviji bio za sportske anale.

"Poziv za Moldaviju stigao je i meni, ali na žalost zbog mojih godina i zato što bi mi boravak po zračnim lukama bio svojevrsno opterećenje, poziv nisam mogao prihvatiti, ali će Tanja biti "u sigurnim rukama", jer sa njom putuje Predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza Boško Čavka koji je 27 godina bio Izbornik Hrvatske dizačke reprezentacije", riječi su Milana Kordića trenera KDU "Vukovar".

Želimo Tanji sretan put i da nas obraduje uspjehom u Moldaviji!

Uprava kluba