31.07.2015. Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je Javni poziv „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima" u sklopu programa Poduzetnički impuls 2015. Poziv je namijenjen učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta.

Predmet ovog Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava u iznosu od 750,00kn za školsku godinu 2015./2016. Prijave se zaprimaju od 01.09.2015.-30.09.2015.godine. Prioritet ovog Otvorenog javnog poziva je poticanje učenika na obrazovanje za rad u vezanim obrtničkim zanimanjima. Ciljevi su: povećanje interesa mladih za obrazovanjem u deficitarnim obrtničkim zanimanjima; usvajanje ključnih vještina i kompetencija u deficitarnim obrtničkim zanimanjima te osiguravanje kvalitetno obrazovanog kadra koji može potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtu.

Potpore se odobravaju za stipendiranje učenika koji se u školskoj godini 2015./2016. u srednjim školama obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine", broj 42/08), koja su određena kao deficitarna: autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, pekar, plinoinstalater, slastičar, stolar, tesar i vodoinstalater.

Potpora se može dodijeliti i za zanimanja zidar i armirač koja je Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar odredio kao deficitarna. U slučaju odabira ovih zanimanja, potrebno je prilikom prijave priložiti potvrdu od HZZ PU Vukovar da je riječ o deficitarnom zanimanju.

Više informacija i tekst Javnog poziva možete vidjeti na slijedećoj stranici:
http://www.minpo.hr/default.aspx?id=6260