{gallery}2016/11/19/02{/gallery} Svetom misom zadušnicom i Mimohodom sjećanja, u kojem je sudjelovalo više od 200 građana, u Ivancu je u četvrtak navečer započelo obilježavanje '3. dana sjećanja na žrtve Vukovara'.

Svetu misu zadušnicu u ispunjenoj župnoj crkvi Svete Marije Magdalene u Ivancu predvodio je vlč. Zoran Gložinić uz asistenciju vlč. Petra Mlakara i Vicka Obradovića. Nakon Svete mise okupljeni građani su formirali kolonu sjećanja i putem od crkve do Spomen obilježja po nogostupu palili svijeće za sve žrtve Vukovara i obrambenog Domovinskog rata.

Na Spomen obilježju su pred okupljenim mnoštvom učenice Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ana Petrinjak i Darija Butko, pročitale prozni tekst Siniše Glavaševića "Priča o Gradu". Ovaj dio manifestacije uveličale su i učenice ivanečke škole Ana Vrbanić i Sara Koričan, te njihova mentorica, prof. Draženka Stančić.

Molitvu u spomen stradalima predvodio je vlč. Zoran Gložinić, nakon čega su se okupljeni razišli u dostojanstvenoj tišini.

Ivanečki branitelji i građani i u narednim će danima nastaviti obilježavanje sjećanja na Vukovar, pa su tako neki danas u Vukovaru na Koloni sjećanja, u poslijepodnevnim satima, od 15:30 sati, odat će se počast Stjepanu Vusiću na groblju u Kamenici, od 17 sati će nazočiti Svetoj misi u župnoj crkvi Svetog Josipa na Banfici i 6. koloni sjećanja ulicom grada Vukovara u Varaždinu, a od 17:30 sati na priredbi u cast Vukovara u Osnovnoj školi u Ivancu.

Dani sjećanja bit će nastavljeni u nedjelju ujutro od 8 sati Svetom misom u župnoj crkvi u Kamemici, nakon čega će se na grobljima u Lepoglavi i Kamenici odati počast poginulim i na Ovčari ubijenim vukovarskim braniteljima Dragutinu Godiniću Bađi, Vinku Andrijaniću, Josipu Kapustiću, Tomi Jamboru i Stjepanu Vusiću.

Također, dio branitelja će 26. studenog posjetiti Vukovar i tamo odati počast žrtvama grada - simbola obrane Hrvatske.

Sjećanje na vukovarske žrtve organizira Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec u suradnji sa obiteljima poginulih branitelja, župama Ivanec i Kamenica, HVIDRA - om i Hrvatskim časničkim zborom Ivanec, gradom Ivancem, poduzećem Ivkom i Policijskom postajom Ivanec