Na temelju članka 13. stavka 1. točke 8. Statuta Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „ Sportski objekti Vukovar“, KLASA: 007-01/22-01/1, URBROJ: 2196-1-15-22-5 - Ispravak, KLASA: 007-01/22-01/1, URBROJ: 2196-1-15-02-23-11, Upravno vijeće Javne ustanove „Sportski objekti Vukovar“ raspisuje

NATJEČAJ
za imenovanje ravnatelja Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara

1. RAVNATELJ (m/ž)

Uvjeti za prijem u radni odnos:
- Magistar struke ili stručni specijalist društvene struke ili visoka stručna sprema društvene struke sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju
- 5 godina radnog iskustva od kojih najmanje 2 godine na rukovodećim poslovima na istom ili sličnom radnom mjestu.

Ravnatelj se imenuje na mandatno razdoblje od 4 godine.

Kandidati su obavezni priložiti sljedeću dokumentaciju:

- prijavu na natječaj, vlastoručno potpisanu
- životopis (obvezno navođenje e-mail adrese)
- dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika domovnice ili osobne iskaznice)
- potvrda ili elektronički zapis o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (ne starija od dana objave natječaja)
- dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (preslika diplome). Osoba koja je obrazovanje završila u inozemstvu dužna je dostaviti i dokaz o priznavanju inozemne obrazovne kvalifikacije
- uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (ne starije od 6 mjeseci)
- dokaz o radnom iskustvu na istim ili sličnim poslovima - preslike ugovora, potvrde poslodavca i ostali dokazi iz kojih je vidljivo obavljanje istih ili sličnih poslova
- Koncept programa rada ravnatelja za mandatno razdoblje od 01. prosinca 2024. godine do 30. studenoga 2028.

Detaljan opis poslova na: https://sov.hr/wp-content/uploads/2017/01/Pravilnik-o-unutarnjem-ustrojstvu-i-sistematizaciji-radnih-mjesta-u-Javnoj-ustanovi-Sportski-objekti-Vukovar.pdf

Isprave se prilažu u neovjerenoj preslici, a izabrani kandidat dužan je prije sklapanja ugovora o radu dostaviti na uvid izvornike dokumentacije priložene uz prijavu na natječaj.

Prijave s potrebnom dokumentacijom slati isključivo putem preporučene pošiljke na adresu:
Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara
„Sportski objekti Vukovar“
Trg Dražena Petrovića 2
32010 Vukovar
Dokumentaciju prijave predati u zatvorenoj omotnici s naznakom «Natječaj za imenovanje ravnatelja - ne otvarati».

Rok za podnošenje prijava je 8 (osam) dana od objave natječaja u Narodnim novinama. Natječaj će se objaviti i na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na mrežnim stranicama Grada Vukovara i na mrežnim stranicama Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara.

Kandidatima prijavljenim na natječaj smatrat će se osobe koje podnesu pravovremenu i urednu prijavu te ispunjavaju formalne uvjete natječaja. Urednom prijavom smatra se ona koja sadrži sve podatke i priloge navedene u natječaju. Zakašnjele i nepotpune prijave neće se razmatrati. Prilikom prijave na natječaj oba spola su u ravnopravnom položaju.

Kandidat koji ima pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnom zakonu dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i priložiti odgovarajuće isprave kao dokaz o statusu te druge dokaze sukladno posebnom zakonu kojim je uređeno to pravo, a ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.
Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“, broj 121/17), dokazuje to potrebnim dokumentima. Dokazi potrebni za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanja objavljeni su na stranici Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske na poveznici:
https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages/NG/12%20Prosinac/Zapo%C5%A1ljavanje/POPIS%20DOKAZA%20ZA%20OSTVARIVANJE%20PRAVA%20PRI%20ZAPO%C5%A0LJAVANJU.pdf

Osoba koja nije podnijela pravodobnu i urednu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz ovog natječaja, neće se smatrati kandidatom, stoga njena prijava neće biti razmatrana te će o navedenom biti obaviještena putem e-mail adrese navedene u životopisu.

Kandidati koji su podnijeli pravovremenu i urednu prijavu biti će pozvani na intervju. Sve obavijesti i informacije o natječajnom postupku objavljivat će se na službenoj Internet stranici Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“ (www.sov.hr). Prijavom na natječaj, kandidati pristaju da se njihovi osobni podaci (ime i prezime) objave na službenoj Internet stranici i oglasnoj ploči Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“ u svrhu potreba natječaja.
Ako se kandidat ne odazove na razgovor, smatra se da je povukao prijavu na natječaj i više se ne smatra kandidatom.
Kandidati prijavom na natječaj pristaju da Javna ustanova „Sportski objekti Vukovar“, kao voditelj obrade, prikupljene podatke na temelju ovog natječaja obrađuje samo u obimu i samo u svrhu provedbe natječaja, od strane ovlaštenih osoba za provedbu natječaja. Javna ustanova „Sportski objekti Vukovar“ s osobnim podacima postupat će sukladno pozitivnim propisima uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili oštećenja.

Predsjednica Upravnog vijeća
Javne ustanove „Sportski objekti Vukovar“
dr. sc. Ljiljana Blažević