Četvrtu godinu za redom, povodom Dana učitelja, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike s ciljem isticanja pojedinaca koji kontinuirano unaprjeđuju pedagoški rad i odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske.

Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika ove je godine izabralo 513 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2021./2022. i to na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima (NN, br. 53/2019.).
Ove godine svečana dodjela nagrada održana je na Dan učitelja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Nazočnima se obratio ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs.

Među nagrađenima je čak 5 odgojno-obrazovnih djelatnika Gimnazije Vukovar.

Ljiljana Bajac Nikolić nagradu je osvojila zbog mentorstva učenicima na natjecanjima i smotrama, zbog predavanja, radionica, edukacija i dijeljenja primjera dobre prakse, doprinosa struci radom u stručnim vijećima i udrugama, objavljivanja stručnih članaka, oglednih primjera prilagodbi metoda, vođenja, koordiniranja ili sudjelovanja na projektima, unaprjeđenja rada škole i sustava obrazovanja.

Antonija Milić nagrađena je za izniman doprinos struci u sljedećim kategorijama Pravilnika o nagrađivanju odgojno-obrazovnih radnika: održana predavanja, radionice i edukacije, rad na projektima te na unaprjeđenju rada škole i sustava obrazovanja.

Sanja Pavlović Šijanović dokazala je izvrsnost tako što je ispunila sva tri kriterija izvrsnosti. Izradila je i primijenila istaknuti primjer uporabe inovativnih metoda poučavanja, vrednovanja ili odgojno-obrazovnoga rada u školi; javno je objavila znanstveni ili stručni članak ili besplatni, otvoreni digitalni obrazovni sadržaj kojim se potiče primjena novih nastavnih metoda rada; ostvarila je uspjeh u radu na unapređenju rada škole i odgojno-obrazovnoga sustava.

Davor Šijanović nagrađen je zbog mentorstva učenicima koji su sudjelovali na natjecanjima. Održao je predavanja na državnoj i međunarodnoj razini. Sudjelovao je i doprinio realizaciji međunarodnih projekata. Objavio je primjere dobre prakse te organizirao školske javne događaje. Doprinio je struci radom u strukovnim udrugama te objavio stručne članke.

Nataša Vinković dokazala je izvrsnost tako što je javno objavila znanstveni ili stručni članak ili besplatni, otvoreni digitalni obrazovni sadržaj kojim se potiče primjena novih nastavnih metoda rada i ostvarila uspjeh u radu na unapređenju rada škole i odgojno-obrazovnoga sustava.

Nagrađeni nastavnici vukovarske gimnazije sretni su i počašćeni ovogodišnjom nagradom za rad i trud s iznimno motiviranim gimnazijalcima kao i zbog suradnje s kolegama iz vlastite škole i s kolegama iz drugih škola, uz podršku ravnateljice škole Giane Marović Zeko, bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. Nagrada je ujedno i poticaj da svojim radom motiviraju gimnazijalce na permanentno stjecanje novih znanja, spoznaja i iskustava.

Dio nastavnika vukovarske gimnazije imao je čast nazočiti svečanoj dodjeli nagrada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu dok je dio nastavnika već vrijedno radio na novim aktivnostima u kojima učenici ostvaruju svoje maksimalne potencijale.