Odlukom Povjerenstva Ministarstva znanosti i obrazovanja za odabir najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika Republike Hrvatske u školskoj godini 2018./2019. nagrađeno je 510 učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova.

Iz vukovarske gimnazije nagrađena su tri nastavnika: Dvojković Karolina, prof. fizike, Davor Šijanovć, prof. tjelesne i zdravstvene kulture i Sanja Pavlović Šijanović, prof. informatike.
Svečana dodjela nagrada najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima u školskoj godini 2018./2019. održana je na Svjetski dan učitelja u subotu, 5. listopada 2019. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i njena pomoćnica Lidija Kralj čestitale su svim nagrađenima i zahvalile na doprinosu razvoju kvalitete odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske kroz iznimno zalaganje i profesionalizam s ciljem omogućavanja kvalitetnog obrazovanja učenicima u školskoj godini 2018./2019. Prepoznavanjem i poticanjem najboljih u sustavu obrazovanja, Ministarstvo znanosti i obrazovanja uvodi sustavno nagrađivanje odgojno-obrazovnih radnika koji svojim zalaganjem, kvalitetom, inovativnošću i motiviranošću pridonose razvoju kvalitetnoga odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske.