×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2015/05/11/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/05/11/02

{gallery}2015/05/11/02{/gallery}Deseti jubilarni festival duhovne glazbe „Bonofest 2015." održan je 9. svibnja u Pastoralnom centru sv. Bone i crkvi sv. Filipa i Jakova pod geslom „ Bogu na slavu". Na početku održavanja „Bonofesta" obratili su se gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uz kojeg se među brojnim sudionicima i nazočnima nalazila i zamjenica gradonačelnika Marija Budimir, župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
Festival je započeo radionicama pripremljenim za same sudionike festivala, u kojima su mladi mogli učiti o pisanju teksta, glazbe i aranžmana kao i o samoj interpretaciji pjesama. Radionice su vodili glazbeni profesionalci: sestre Ivana i Marija Husar, Goran Kovačić, Saša Miočić i Josipa Dević.
U prvom dijelu Bonofesta koji je održan u Pastoralnom centru, predstavili su se noviji izvođači a ovoga puta bila su dva pobjednika: Sonja Bišćan te Vis sv.Rok iz Virovitice. Drugi dio održan održan je u Crkvi sv. Filipa i Jakova gdje su nastupila brojna sjajna glazbena imena koja su predstavila 18 novih duhovnih skladbi.
Ovogodišnji festival organiziran je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović, Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, Vukovarsko- srijemske županije, gradova Zagreba i Vukovara.
U sklopu festivala na središnjem gradskom trgu, 10. svibnja održan je Bonofestov koncert na kojem su otpjevane uspješnice Bonofesta, a među poznatijim izvođačima su bile sestre Ivana i Marija Husar, Alan Hržica, VIS Damjan iz Vukovara, grupa Emanuel i mnogi drugi. Ovim nesvakidašnjim događajem Vukovarci su bili oduševljeni te pokazali kako Vukovar diše uz svoj omiljeni festival i kako duhovne pjesme u današnje moderno vrijeme itekako imaju mjesto, kako na glazbenoj sceni, tako i u našim svakodnevnim životima.