×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2013/06/24/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/06/24/02

 Podizanjem festivalske zastave i tradicionalnim riječima „53. Međunarodni dječji festival u Šibeniku je otvoren", Šibenik je i ove godine prepustio svoje pozornice, trgove i ulice djeci svijeta.

Festival je otvoren u subotu, 22. lipnja predstavom „Sedmi kontinent" u režiji Leona Lučeva i Petre Radin koja je oduševila i male i velike gledatelje na Ljetnoj pozornici. Uz profesionalne glumce, predstavu su velikim dijelom iznijela upravo šibenska djeca koja su u sinergiji pjesme, plesa i scenskog pokreta ukazala na sve ono lijepo što čini dječji svijet, ali i upozorila na probleme otuđivanja i nerazumijevanja u modernim obiteljima.

Kao izaslanik predsjednika Republike prof.dr.sc. Ive Josipovića, generalnog pokrovitelja Festivala, otvorenju je prisustvovao pomoćnik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević. Šibenik je ugostio i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i predstavnike gradova prijatelja, gradonačelnika Vukovara Željka Sabu i zamjenika gradonačelnika Trogira Radovana Sladu Šilovića.

Izvor fotografija: www.sibenik.hr

{gallery}2013/06/24/02{/gallery}