Povodom 180. obljetnice osnutka Matice hrvatske, u Matici hrvatskoj u Zagrebu od 15. do 18. rujna održao se Prvi festival knjige pod sloganom "Matica dobrih knjiga". Tijekom četiri bogata festivalska dana, uz glazbeni program i izložbe, predstavilo se 40-ak novih matičinih izdanja unutar 28 ogranaka iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a svoje djelovanje predstavio je i Ogranak Matice hrvatske Vukovar.

Promocijom najnovijeg izdanja, teatrološke knjige dr.sc. Tijane Pavliček "Majčinski kod: u dramama Lade Kaštelan, Ivana Vidića i Mate Matišića", Ogranak je na sajmu izazvao veliko zanimanje, a samoj promociji nazočili su i poznati dramatičar Mate Matišić, kao i predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran. Predstavljanje je moderirala HRT-ova novinarka Tamara Džebić Šaljan.

Osim toga, predsjednica vukovarskog Ogranka Lidija Miletić, dopredsjednik Petar Elez i tajnica Tijana Pavliček na izložbenom štandu izložili su najznačajnije knjige kojima je Ogranak izdavačem, kao i već dobro poznati Vukovarski zbornik.

OMHV je tako imao čast predstaviti bogatstvo i raznolikost svojih izdanja kroz godine, ali i upoznati se s kolegama Matičarima te razmijeniti iskustva rada u instituciji koja već 180 godina radi na očuvanju hrvatske kulture i identiteta.