Gradonačelnik Ivan Penava zajedno sa suradnicima, zamjenikom Filipom Sušcem i pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo Kristinom Bilić u nastupni posjet Gradu Vukovaru primio je Veleposlanicu Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj NJ.E. gđu Suwartini Wirtu s njezinim suradnicima.

Veleposlanica se zahvalila na gostoprimstvu te istaknula kako je posjet bio potaknut željom za jačanjem suradnje između Republike Indonezije i grada Vukovara na lokalnoj razini. "Postoji posebna veza između Vukovara i Indonezije, a odnosi se na Svjetski gong mira koji je 2019. postavljen u Vukovaru. Vukovar je jako lijep grad s bogatom poviješću i kulturom te sa svojom strateškom lokacijom i dobrom infrastrukturom, a dobar primjer za to je Luka Vukovar. Sve je to važno za mogućnosti buduće suradnje.", pojasnila je Veleposlanica.

"Drago mi je da sam imao prigodu ugostiti Veleposlanicu Republike Indonezije. Ovo nije prvi slučaj da imamo posjete veleposlanika Republike Indoneziju u Vukovaru. Razgovarali smo o raznim temama, aktualnostima u Indoneziji i Hrvatskoj, razmijenili iskustva i kontakte, a sve kako bi se stvorio prostor za buduću suradnju. Uvijek težimo da se suradnja ostvari na gospodarstvu. Velika je udaljenost  između Hrvatske i Indonezije no, to ne smatram preprekom u stvaranju suradnje i prijateljstava na obostranu korist.", rekao je u ovoj prigodi gradonačelnik Penava dodavši i kako se pričalo o mogućnostima prijateljstva Vukovara i jednog indonezijskog grada.

U ovoj prilici Veleposlanica i njezini suradnici su u pratnji zamjenika Filipa Sušca i pročelnice UO za gospodarstvo Kristine Bilić posjetili Vukovarski vodotoranj - simbol hrvatskog zajedništva.