Delegacija Grada Vukovara predvođena gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Vukovara Željkom Sabom položilo je vijenac i upalilo svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te time uoči blagdana Svih svetih i Dušnoga dana odalo počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata.

Nakon zajedničke molitve na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata koju je predvodio gvardijan i župnik župe sv. Filipa i Jakova fra Tonio Vučemilović delegacije Grada Vukovara su položile vijence i upalile svijeće i na Novom groblju „Dubrava“, podno Spomen obilježja „Ovčara“, Starom katoličkom groblju te mjesnim grobljima u Sotinu i Lipovači.

"U povodu sutrašnjeg blagdana danas smo položili vijenac te odali počast svim poginulim braniteljima i civilima, ali i svim našim preminulima. Oni ostaju u našim molitvama, mislima i srcima. Vukovarska groblja u studenom posjećuje veliki broj ljudi, pa i ovih dana imamo veliki priljev ljudi u grad. O uređenju groblja redovno skrbi Grad Vukovar, a u godini pred nama na Novom groblju kreće izgradnja kosturnice, projekt koji je vrijedan 250.000 eura, ali i dodatno uređenje površina i prilaznih staza za što je osigurano 150.000 eura, a kako bi svim korisnicima osigurali lakše pristupe te svu potrebnu komunalnu opremu i uređenje.", rekao je gradonačelnik Penava.