Na inicijativu Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar, u Ulici bana Josipa Jelačića u Vukovaru, nastao je mural posvećen pripadnicima hrvatske policije – Stipi Poletu te braći Ivici Boškoviću i Zoranu Boškoviću.

Svečanosti otkrivanja murala nazočili su ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomo Medved, potpredsjednik Sabora i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, saborski zastupnik Nikola Mažar, župan vukovarsko-srijemski Franjo Orešković te brojni građani.

Predsjednik Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovara Ante Ljubić rekao je kako je mural nastao u sjećanje na 97 policajaca poginulih u obrani Vukovara, ali i na sve one policajce koji su branili Hrvatsku, a sada više nisu među nama. Ljubić je pojasnio kako je Stipo Pole bio ratni načelnik Policijske uprave Vukovar i preminuo je 2013. godine dok su braća Ivica i Zoran bili prvi hrvatski redarstvenici.
„Zoran je poginuo 12. listopada na Mitnici, a Ivica je zarobljen u pokušaju proboja u noći s 18. na 19. studenoga i tamo je ubijen. Ovaj mural neka bude u spomen na njihovu hrabrost - rekao je Ljubić.

U sklopu prigodnog programa Ljubić je uručio zahvalnice svima onima koji su pomogli u realizaciji murala, a zahvalnicu je u ime Grada Vukovara i gradonačelnika Ivana Penave primio Zlatko Zaoborni, član Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara.

Mural su svečano otkrili supruga Stipe Poleta Ljuba Pole, brat poginulih Zorana i Ivice Ante Bošković te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.