Sretan i uspješan početak nove školske godine poželio im je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava u pratnji suradnika koji su ovom prigodom posjetili 4. i 6. razred OŠ Blage Zadre.

Grad Vukovar je za početak školske godine vukovarskim osnovnoškolcima osigurao sav potreban školski materijal – bilježnice s motivima grada, preobuku, radne bilježnice, likovne mape, povijesni i zemljopisni atlas, kutiju za tehničku kulturu, biologiju i kemiju te likovne kutije za prvašiće. Za sve navedeno iz gradskog proračuna osigurana su sredstva u iznosu od 226.346,59 eura.

„Siguran sam kako će svojim marljivim radom i dobrim ocjenama postizati zavidne rezultate! Grad Vukovar će kao osnivač osnovnih škola i dalje raditi na podizanju kvalitete i standarda osnovnoškolskog obrazovanja u našem gradu. S ravnateljima i nastavnicima trudit ćemo se našim najmlađima biti najbolji prijatelj u brojnim izazovima koji slijede. Upravo stoga, uskoro kreće energetska obnova OŠ Blage Zadre, sanacija i adaptacija igrališta OŠ Mitnica te brojni drugi projekti“, rekao je ovom prigodom gradonačelnik Penava.

Ravnatelj OŠ Blage Zadre Tihomir Hideg rekao je kako OŠ Blage Zadre pohađa 270 učenika, a ove godine su upisali 30 prvašića. Također se osvrnuo i na projekt koji školu očekuje: „Veselimo se skoroj energetskoj obnovi zgrade škole kojom ćemo dobiti novi krov, vanjsku ovojnicu, svu stolariju i LED rasvjetu, a grijat ćemo se na gradsku toplanu“, zaključio je Hideg.

Kvalitetnom suradnjom s osnovnim školama i ravnateljima, od preuzimanja osnivačkih prava, Grad Vukovar ulaže veliki trud i značajna sredstva u svrhu podizanja pedagoškog standarda u svim osnovnim školama na području grada Vukovara s ciljem osiguravanja najboljih uvjeta pohađanja nastave u svojim školama. „Na godišnjoj razini je to oko 5,4 milijuna eura -  od predškolskog do visokog obrazovanja“, rekao je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.