Četvrta godina izbora najljepšeg vrtića, kojega provodi portal Gradonačelnik.hr, Vukovaru je i ove godine donijela hvalevrijednu titulu – Dječji vrtić Vukovar I drugi je najljepši vrtić u Republici Hrvatskoj u kategoriji velikih gradova prema glasovima korisnika društvene mreže Facebook.

Tim povodom svečano je plaketu ravnateljici Dječjeg vrtića Vukovar I Mirjani Kulić uručio direktor portala Gradonačelnik.hr Ivan Todorić. Ravnateljica Kulić izrazila je zadovoljstvo još jednim priznanjem za Dječji vrtić Vukovar I te je istaknula kako je to rezultat sinergije djelatnika, gradske uprave i povrh svega – roditelja.
„Svake godine Dječji vrtić Vukovar I je u samom vrhu predškolskog odgoja, a ove smo godine izabrani za drugi najljepši vrtić u Hrvatskoj. Moram pohvaliti suradnju s roditeljima jer da nije njih i aktivnog uključivanja u brojne aktivnosti ništa ne bi bilo isto. Hvala im“, rekla je Kulić te je dodala kako ove godine vrtić ima 35 odgojnih skupina.
„Grad Vukovar zaista vodi brigu o svojim najmlađim građanima. Kako je ove godine veliki broj neupisane djece u vrtiće, Grad je osigurao sredstva za otvaranje tri odgojne skupine. Jednu skupinu otvaramo u Borovu naselju, a dvije u Centralnom objektu. Tako smo primili smo svu zainteresiranu djecu, što je vrlo važno“, dala je zaključiti Kulić.

Dodjeli plakete ispred Grada Vukovara nazočila je viša stručna suradnica za obrazovanje u Upravnom odjelu za obrazovanje, sport i branitelje Kristina Božić Živanović.
„Čast mi je i zadovoljstvo biti danas ovdje. Plaketa nije samo uspjeh u ljepoti vanjskog izgleda vrtića već i potvrda da smo stvorili prostor u kojemu se svako dijete može osjećati sigurno i potaknuto na daljnji rast i razvoj. Grad Vukovar nastavlja s ulaganjima u opremanje vrtića kako bismo i dalje unaprjeđivali kvalitetnu predškolskog obrazovanja u gradu Vukovara, koje je već sada, možemo slobodno reći, na zavidnoj razini“, rekla je Božić Živanović te je zahvalila svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovome uspjehu te portalu Gradonačelnik.hr.

Podsjećamo, Grad Vukovar dvije godine zaredom proglašen je najboljim gradom u Republici Hrvatskoj u kategoriji obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika (2022. i 2023. godine). Dječji vrtić Vukovar I dugi niz godina niže nagrade, pa je tako još 2001. i 2002. godine dobio nagradu turističke zajednice „Zeleni cvijet“ za uređenje okoliša. Također, prethodne tri godine provođenja izbora na portalu Gradonačelnik.hr Dječji vrtić Vukovar I dobitnik je plaketa -  i to 2020. godine PO Leptirić proglašen je najboljim vrtićem, 2021. PO Leptirić proglašen je najboljim vrtićem prema nadstandardima (ekovrtić) u izboru portala Gradonačelnik.hr, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje te je 2023. osvojio i prvu nagradu najljepšeg vrtića u kategoriji velikih gradova.