Grad Vukovar kontinuirano brine o kvaliteti obrazovanja vukovarskih osnovnoškolaca te pri tome ulaže značajna sredstva u očuvanje okoliša i energetsku učinkovitost.

U sklopu projekta „Sunce nad Vukovarom“ na krovovima šest osnovnih škola s područja grada postavljene su sunčane elektrane koje štede energiju te doprinose korištenju obnovljivih izvora energije. Osnovna škola Blage Zadre uskoro će biti i energetski obnovljena što će, osim ušteda, učenicima i djelatnicima omogućiti kvalitetnije uvjete rada u sva četiri godišnja doba te će doprinijeti i ljepšem izgledu samoga objekta.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt energetske obnove Osnovne škole Blage Zadre u Vukovaru potpisan je u sklopu poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Energetska obnova zgrada javnog sektora“. Projekt financira Europska unija kroz NextGeneration EU, a provodi se sukladno Nacionalnom planu oporavka i otpornosti 2021.-2026..

Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 1.248.727,49 eura od kojih 999.032, 50 eura čine bespovratna sredstava Europske unije, a preostali dio od 249.694,99 eura bit će osigurano iz gradskoga proračuna.

U sklopu projektu predviđena je obnova krova, fasade i vanjske stolarije, postavit će se LED rasvjeta te će se omogućiti prelazak na gradsku toplanu, a samim time škola se više neće grijati na lož ulje. Završetak radova previđa se u lipnju 2026.
godine.