Grad Vukovar je, nakon obnove Osnovne škole Nikole Andrića vrijedne 24 milijuna kuna u kojoj je sudjelovao s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Vukovarsko-srijemskom županijom, nastavio s ulaganjima kao osnivač osnovnih škola na području Vukovara.

Nakon uređenja vanjskih igrališta vrijednog 77.441,88 eura s PDV-om, Grad Vukovar u potpunosti je financirao radove na klimatizaciji u Osnovnoj školi Nikole Andrića vrijedne 80.019, 05 eura s PDV-om. Radove je izvodila tvrtka ENERGY CONTROL d.o.o. iz Josipovca.

Gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je kako je uvođenjem klimatizacije u školu postignut značajan korak ka stvaranju ugodnijeg okruženja za učenike, ali i djelatnike.
Prepoznali smo važnost ovoga projekta te smo ga u potpunosti financirali kako bismo dodatno podignuli kvalitetu osnovnoškolskog obrazovanja u našem gradu. Postavljanje klimatizacije pridonosi boljem fizičkom komforu, ali i potiče produktivnost učenika te im omogućuje da se u toplim danima lakše usredotoče na svoje obveze i aktivnosti. S ulaganjima ćemo nastaviti i dalje kako bi vukovarski osnovnoškolci obrazovanje provodili po najvišim standardima“, rekao je gradonačelnik.


Ravnateljica Osnovne škole Nikole Andrića Josipa Kotromanović Sauka pojasnila je kako projektom obnove i rekonstrukcije škole nisu bili predviđeni određeni radovi, poput uređenja školskih igrališta i klimatizacije škole.
Zahvaljujemo Gradu Vukovaru na dosadašnjim ulaganjima. S obzirom na velike vrućine, za naše učenike i djelatnike ovaj je projekt od velike važnosti. S našim osnivačem, Gradom Vukovarom, imamo sjajnu suradnju te zajednički promišljamo o sredstvima koje treba uložiti kako bi nam se poboljšali uvjeti rada. Klimatizacijom su nam osigurati bolji uvjeti, možemo planirati nastavu neovisno o klimatskim uvjetima, a to je vrlo važno za kvalitetno obrazovanje“, rekla je ravnateljica Kotromanović Sauka.

Planirana su i dodatna ulaganja za klimatizaciju preostalog dijela Osnovne škole Nikole Andrića, a predviđena su sredstva u visini od 31.250,00 eura s PDV-om.