U petak, 26. travnja 2024. godine, u Hrvatskom domu Vukovar održana je besplatna radionica prof. Tonija Miluna na temu financijske pismenosti za mlade u organizaciji Grada Vukovara.

Radionica financijske pismenosti u sklopu projekta „Obogati se znanjem“ za cilj je imala educirati polaznike osnovama financijske pismenosti te osvijestiti mlade o važnosti svjesnog pomišljanja o financijama, ali ih i poučiti tehnikama razmišljanja i djelovanja koje mogu dovesti do stabilnije financijske situacije i boljeg životnog standarda. Prof. Toni Milun nagrađivani je profesor matematike i financijski vloger koji je snimio više od 2000 videa u kojima na jednostavan i konkretan način objašnjava matematiku školarcima i studentima. Radionica se sastojala od dva dijela, u prvom je prof. Milun održao predavanje, dok su u drugom dijelu radionice sudionici postavljali pitanja.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac s ponosnom je istaknuo kako su radionice ovoga tipa vrlo važne za mlade te kako će ih Grad Vukovar uvijek rado podržati.
"Profesor Milun vrlo je popularan među mladima, želi ih motivirati i učiti ih o financijskoj pismenosti, to je hvalevrijedno i zbog toga smo podržali njegov dolazak u naš grad. U gradu Vukovaru, ali i cijeloj Hrvatskoj, financijska pismenost je jedna od ključnih stvari za razvoj društva", naglasio je zamjenik Sušac.

Na radionici je sudjelovalo oko 200 učenika osnovnih i srednjih škola s područja grada Vukovara te brojni zainteresirani građani.