Gradonačelnik Ivan Penava zajedno sa zamjenikom Filipom Sušcem i pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darkom Dimićem posjetio je Osnovnu školu Nikole Andrića u koju su nastavljena ulaganja, a trenutno su završeni radovi na vanjskim igralištima.

Sva vanjska sportska igrališta za košarku, odbojku i nogomet prevučena su lijevanom gumenom špric podlogom, uređene su prilazne staze te su postavljeni rubnjaci čime je dodatno povećan standard, uvjeti te kvaliteta sadržaja škole, a u školi trenutno traju radovi postavljanja klimatizacije. 

Ukupan trošak uređenja sportskih igrališta iznosio je 77.441,88 eura s PDV-om, dok je trošak ugrađivanja klimatizacije 73.971,66 eura s PDV-om, a projekti su financirani iz proračuna Grada Vukovara.

Ravnateljica škole Josipa Kotromanović Sauka istaknula je kako Grad Vukovar kao osnivač prepoznaje dodatne potrebe škole, a koje nisu bile obuhvaćene nedavnom obnovom. "Školska igrališta su nam vrlo važna, pogotovo u vrijeme kada se djeca sve manje druže. Cilj nam je nastavu što češće odvijati na vanjskim terenima, ali i poboljšati suradnju s lokalnom zajednicom pa su tako ova igrališta dostupna zapravo svim našim sugrađanima koji žive u blizini naše škole."

"Cilj nam je isto osigurati i za Osnovnu školu Mitnica te Blago Zadro. Svakoj osnovnoj školi posvećujemo jednaku pažnju te se trudimo osigurati najbolje moguće uvjete izvođenja nastave. U Osnovnoj školi Nikole Andrića prošle godine smo utrošili i 32 tisuće eura u dodatna unutarnja ulaganja, trenutno je u procesu postavljanje klimatizacije te ne stajemo na ovim radovima. Radimo i na izradama projektnih dokumentacija za proširenje škola i prelaska na jednosmjensku nastavu pa smo tako u Osnovnoj školi Mitnica i Dragutina Tadijanovića u procesu izrade projektne dokumentacije, a nakon što smo dobili suglasnost te se nadamo da ćemo s tim postupkom završiti u svibnju. U najavi je i projekt sanacije sportskih dvorana u našim školama te je pred nama još puno projekata, a u konačnici na zadovoljstvo školaraca, roditelja i djelatnika škola.", rekao je pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

Gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako je plan Grada Vukovara podizanje standarda sportskih borilišta u cijelomu gradu, vodeći računa o tome da igrališta u sklopu škola ne koriste samo učenici, već i naši sugrađani. "Nadam se kako će naši mladi Vukovarci ovdje provoditi kvalitetno vrijeme u sklopu sportskih aktivnosti. Osnovna škola Nikole Andrića dolazi na razinu koju treba imati.", između ostaloga je rekao Penava.

Vanjske terene s novom podlogom isprobao je 7. razred, a u kratkoj košarkaškoj igri pridružili su im se gradonačelnik Penava i zamjenik Sušac.