U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara danas se upriličio prijem za Vaterpolo klub Vukovar.

Mlade vaterpoliste te predsjednika kluba Ivicu Šuvaka, tajnika kluba Željka Trohu te trenera Krešimira Musulina srdačno su dočekali gradonačelnik Ivan Penava, zamjenik Filip Sušac te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

Bila je ovo prilika za upoznavanje s brojnim uspjesima koje je vukovarski vaterpolo klub ostvario u samo 7 godina postojanja. Naime, Vaterpolo klub Vukovar jedini je aktivni vaterpolo klub u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a klub broji 70 članova, djece uzrasta od 6 do 16 godina.

Kako ističe predsjednik kluba Ivica Šuvak istaknuo je kako Vukovar ima jedan od najboljih sportskih objekata s plivalištem na području cijele Hrvatske, što je za jedan vaterpolo klub velika prednost. "Nije bilo jednostavno vratiti tradiciju vaterpolo sporta u Vukovar no, predanim radom i zalaganjem smo za kratko vrijeme došli do respektabilnih rezultata. Treću godinu za redom u četiri do pet natjecateljskih kategorija i u gotovo svim kategorijama osvaja prva mjesta u Slavoniji. Priželjkujemo ulazak u prvu ligu te nekoliko naših vaterpolista je više puta bilo pozivano u reprezentacijske kampove te su tamo pokazivali zavidne rezultate.", pojašanjava Šuvak.

Gradonačelnik Penava čestitao je klubu na uspješnom radu te poželio nastavak dobrih rezultata u budućnosti. "Cijela ova lijepa priča počela je stvaranjem uvjeta za rad vaterpolo kluba, što smo ostvarili izgradnjom kvalitetnog plivališta i olimpijskog bazena. Tako su stvoreni uvjeti da se vrati tradicija vaterpolo sporta u našem gradu što nam je izuzetno drago. Kvalitetan rad i pristup doveli su do sjajnih rezultata.", dao je zaključiti Penava.