Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava posjetio je Dječji vrtić Vukovar I, Područni objekt Mitnica kako bi polaznicima poželio sretnu pedagošku godinu i lijepo provedeno vrijeme u vrrtiću.

Tim povodom je istaknuo kako se i ove godine možemo pohvaliti povećanim brojem upisane djece u vukovarske vrtiće. „Ove godine brojimo 910 vrtićaraca,  i to 648 u DV Vukovar I te 226 u DV Vukovar II, što je u usporedbi s prethodnom pedagoškom godinom 68 djece više“, rekao je gradonačelnik Penava te dodao kako se čitav niz godina bilježi povećanje broja upisne djece zbog čega će Grad Vukovar krenuti u dogradnju objekta na Mitnici, a u planu je i izgradnja novog objekta u naselju Olajnica.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić dodao je kako je ovaj veliki porast broja djece rezultirao otvaranjem tri nove skupine i to dvije u Dječjem vrtiću Vukovar I u prostorijama Društva „Naša djeca“ te Interkulturne škole u Borovu naselju i 1 u Dječjem vrtiću Vukovar II u Županijskoj ulici.

Stalni porast brojki zasigurno je jedan od pokazatelja kako je Vukovar ugodno mjesto za život, posebno privlačno mladim obiteljima koje Grad Vukovar podupire brojnim demografskim mjerama.