Gradonačelnik Ivan Penava, zamjenik Filip Sušac te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić u povodu prvog školskog dana posjetili su učenike Osnovne škole Dragutina Tadijanovića te su im poželjeli sreću i uspjeh u novoj školskoj godini.

U ovoj prigodi družili su se prvašićima, učenicima 5.a razreda te učenicima koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku, a na gradonačelnikov upit što bi još voljeli imati u svome gradu školarci su, uz pokoju želju, iskazali zadovoljstvo svim sadržajima koja im se nude.

U novu školsku godinu u vukovarske osnovne škole krenulo je 1.770 učenika od kojih 190 kreće u prvi razred.

Ovom prilikom gradonačelnik Penava istaknuo je zadovoljstvo brojem upisane djece. "Bilježimo nešto manje upisane djece, no i dalje smo u razini s prošlim godinama. Bilo bi dobro da je i prvašića, ali i svih učenika još više, no svjesni smo okolnosti našeg grada, županije, ali i države te ne možemo ne biti zadovoljni brojem koji imamo i koji se i dalje odupire drastičnom padu s obzirom na statistike. Iz aspekta materijalnih uvjeta bilježimo povećanje standarda što nas također čini izuzetno zadovoljnima. Velika sredstva iz proračuna grada, ali i putem svih mjerodavnih fondova ulažemo u naše osnovne škole, širimo njihove kapacitete i prostore, a u tijeku je i veliki projekt izgradnje solarnih elektrana na svim osnovnim školama. Ulažemo i u produžene boravke, kuhinje naših škola, kao i u sportske sadržaje. Smatramo da imamo vrlo dobar standard kojeg nastojimo održati, ali i učiniti još boljim. Ono što nam ostaje je briga o natalitetu i povećanju broja djece te se time trebamo baviti općenito, na razini cijele države.", rekao je Penava.

Ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić rekla je kako je u školu upisano 25 prvašića. "Naravno da bismo voljeli da je taj broj još veći, no nedostatak u kvaniteti ćemo nastojati nadopuniti kvalitetom u obrazovanju i svemu što će škola dati svojim učenicima.", kratko je pojasnila ravnateljica te zahvalila Gradu Vukovaru na kvalitetnom partnerstvu na brojim projektima koje škola provodi.

Grad Vukovar je za početak školske godine vukovarskim osnovnoškolcima osigurao bilježnice s motivima grada, preobuku, radne bilježnice, povijesne i zemljopisne atlase, kutije za tehničku kulturu, a za prvašiće i likovne kutije. Za sve to u proračunu je osigurano 184.129,84 EUR.

Grad Vukovar kvalitetnom suradnjom s osnovnim školama i ravnateljima, od preuzimanja osnivačkih prava, ulaže veliki trud i značajna sredstva u svrhu podizanja pedagoškog standarda u svim osnovnim školama na području grada Vukovara, a kako bi najmlađi Vukovarci imali najbolje uvjete pohađanja nastave u svojim školama.