Nakon obnove Osnovne škole Nikole Andrića vrijedne 24 milijuna kuna u kojoj je Grad Vukovar sudjelovao zajedno s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Vukovarsko-srijemskom županijom, Grad Vukovar je tijekom 2022. godine, kao osnivač osnovnih škola na području Vukovara nastavio s ulaganjima.

Školu je tom prigodom posjetio gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima te obišao nove sadržaje u koje je uloženo. „Puno posla je napravljeno u OŠ Nikole Andrića u koju smo, nakon što su se njezini učenici u rujnu nakon godina i godina iščekivanja vratili u svoje klupe, intenzivno nastavili ulagati“, rekao je Penava te pojasnio kako je asfaltirano nogometno, košarkaško i odbojkaško igralište, opremljena dodatna blagovaonica te je dodatno uređena unutrašnjost škole, a izdvojena su sredstva i za izradu projektne dokumentacije za klimatizaciju škole te uređenje okolnog područja. Putem sredstava FORGV-a dodatno je nabavljena i ugrađena vanjska urbana oprema, zaštitna i ulazna ograda na školskom igralištu, pribavljeno je vanjsko spremište i radionica za domara te je ugrađen sustav video nadzora.

Josipa Kotromanović Sauka, ravnateljica Osnovne škole Nikole Andrića rekla je kako školu pohađa 200 učenika kojima se nastava održava u prijepodnevnoj smjeni te se u popodnevnim satima održava produženi boravak i izvannastavne aktivnosti.

Vrijednost navedenih ulaganja iznosi 1.064.637,88 kuna (141.301,73 eura) s PDV-om.

Grad Vukovar u 2022. godini u sustav obrazovanja uložio je 29.351.016,37 kuna, a istim tempom nastavljamo i ove godine uz nastojanja da svim vukovarskim osnovnoškolcima omogućimo najbolje uvjete školovanja. "U cilju podizanja učeničkog standarda, ove godine za obrazovanje je u proračunu Grada Vukovara osigurano preko 35 milijuna kuna.", zaključio je Penava.